Program


A Sátán ügyvédje - TükörKép Társulat / Spirita Társulat

A Sátán ügyvédje - TükörKép Társulat / Spirita Társulat

TükörKép Társulat / Spirita Társulat
Felnőtt tanmese egy felvonásban

 több

Kevin Lomax, a sármos és sikeres ügyvéd fiatal felesége unszolására elvállal egy jól fizető állást egy nagyvállalatnál. Lucius Milton, a vezérigazgató extrém és rejtélyes alak, aki egyre több erkölcstelen, morálisan megkérdőjelezhető ügyet bíz az ifjú titánra. A tisztesség és a becsület fokozatosan a háttérbe szorul, Kevin feleségét nyomasztó víziók és hallucinációk kezdik gyötörni, és lassan kiderül: semmi sem az, aminek látszik.

A nagy sikerű, 1997-es mozifilm posztmodern átiratában a szereplők törékeny, bűnökkel és kétségekkel terhelt alakok, akiknek sorsa a földi Pokol kapujában különleges, elgondolkodtató és zavarba ejtő erkölcsi tanmesébe torkollik.

A TükörKép Társulat a Spinoza Színház egyik állandó fellépőjeként évek óta készít szórakoztató előadásokat. A Sátán ügyvédje az első színházi együttműködésük a Bethlen Téri Színház rezidens prózai társulatával, a Spirita Társulattal.

Szereplők: Darányi Ádám (Kevin Lomax), Nagy Katalin (Mary Ann Lomax), Bárány Gergely (Lucius Milton), Rumán Cintia Zsófia (Desdemona)
Látvány: Galkó Janka
Fény és hang: Budai Géza
Rendezőasszisztens: Linke Dorottya
Író és rendező: Egressy G. Tamás

16 éven felülieknek!

Az előadás 70 perces.

A Spirita Társulat független színházi alkotók csoportja, amely immár harmadik éve dolgozik a budapesti Bethlen Téri Színház rezidens prózai társulataként. Az elmúlt évek folyamán klasszikusokat – Rómeó és Júlia, Hamlet, Antigoné, Macbeth, Zárt tárgyalás, Szentivánéji álom – és kortárs színműveket – Pusztuló, Bársonyos reggel, Túlvilági utazók, iJobs – egyaránt színpadra vittek.

Ajánló


a Marica Produkció és a Manna Kulturális Egyesület koprodukciója

táncszínházi előadás Szepes Mária A változatlanság hullámhossza c. regénye alapján - bemutató -…