Program


Anyám Suzukija - Valcz® napok

Anyám Suzukija - Valcz® napok

A Manna Produkció előadása a Valcz® napok keretében

Dávid (16) sosem ismerte az apját. Anyjával, Andreával (33) élnek kettesben, mióta az eszét tudja. Mint minden fiatalt, őt is érdekli minden, ami magával és az élettel kapcsolatos. Állandó helykeresésben van, aminek származása és az ebből fakadó kérdések is természetes részét alkotják. Dávid érzékeny életkorban van. Tizenhatodik születésnapján végérvényesen pontot akar tenni élete eddigi legnagyobb kérdésére: Ki az apám?

 

“Apám 17 évvel ezelőtt letett az asztalra egy köteg pénzt. Annyit, amennyibe az abortusz került. A pénzt félretettem, nem nyúltam hozzá, csak mindig hozzátettem egy kicsit. Majd megvettem belőle a Suzukit.”

 

Szereplők: Stork Natasa, Mohai Tamás
Jelmez: Kovács Flóra

Látvány: Szűcs Edit
Konzulens: Jozifek Zsófi (Nyitott Kör)
Virág György (Eszter Ambulancia)
Producer: Gáspár Anna

Írta: Oláh-Horváth Sári

Rendező: Valcz Péter

 

 

Az előadás hossza 60 perc.

 

Valcz® napok:

Valcz Péter rendezései, színházi alkotásai és projektjei Budapesten 8 helyszínen, szeptember 25. és október 9. közt, egy születésnap okán.

 

“Mikor a Városmajori Gimnázium dísztermébe kiírták az ott végzett művészek nevét, kéthetes identitásválságba kerültem, hogy milyen megnevezés szerepeljen a nevem mögött. A mesterséget apámtól örököltem, színészként kezdtem Kaposvárott, Párizsban folytattam rendezőként, jelenleg asztalosként tanulok, hobbiból dalszöveget szerzek, megrendeztem első kisfilmemet, dolgoztam Németországban és Indiában, érzékeny szálak fűznek a Tünet Együtteshez, a Corvinusszal zöldforradalmat tervezek, a szívem valódi víziója azonban az, hogy az alkotás élményét minél több emberhez eljuttassam.”