Program


Az utolsó tűzijáték - Bethlen Téri Színház - Manna

Az utolsó tűzijáték - Bethlen Téri Színház - Manna

Jens Christian Grøndahl és Alex Broun művei alapján
Ismert színésznő érkezik az erdő közepén létesített szanatóriumba, évek óta nem látogatta – valaha szintén közismert –édesanyját. Beszélgetésbe elegyedik anyja ápolójával, aki meglepően sokat tud családi múltjukról, és még többre kíváncsi. A fiatal nő először kellemetlennek találja az idegen érdeklődését, ám lassan megnyílik előtte.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 7. kedd, 19:00

Ismert színésznő érkezik az erdő közepén létesített szanatóriumba, évek óta nem látogatta - valaha szintén közismert - édesanyját. Beszélgetésbe elegyedik anyja ápolójával, aki meglepően sokat tud családi múltjukról, és még többre kíváncsi. A fiatal nő először kellemetlennek találja az idegen érdeklődését, ám lassan megnyílik előtte.

Létezik olyan jó szülő, aki nem okoz szorongást gyermekének, vagy szülőnek lenni eleve bukásra ítéltetett hivatás? Megtalálható egy tartható egyensúly a túlzott elengedés és fojtó szeretet között? Van joga gyermeket szülni olyan művésznek, akinél a család második helyen áll a hivatás mögött? És abból a gyerekből, aki alig látja szüleit, vajon milyen felnőtt lesz, ő tud-e majd odaadó anyja lenni saját fiának, vagy a kapott mintákat örökíti? Gyűlölheti, lenézheti-e a gyermek szüleit, egy anya elmulaszthat-e törődni gyermekével? Létezhet-e számukra megbocsátás felvállalt és elhallgatott bűneikért?

Az alkotók egy szívmelengető „hollywoodi”, és egy sötét tónusú „bergmani” anya–felnőtt lány viszonyon keresztül keresik a válaszokat, melyek dialógusra lépnek egymással a néző fantáziájában. 

Szereplők: Udvaros Dorottya, Földes Eszter
Díszlet: Albert Alpár, Ébner Aletta
Jelmez: Lokodi Aletta
Zene: Constatin Coada
Fényterv: Budai Géza
Rendezőasszisztens: Fazekas Anna
Mentor rendező: Jordán Tamás
Rendező: Csábi Anna

Külön köszönet Bíró Krisztának.

ATalálkozások tehetségprogramot a Bethlen és a Manna 2015-ben indította útjára. Évről évre fiatal, pályakezdő rendezők pályázhatnak olyan kétszereplős darabbal, ahol a színészek közt generációs korkülönbség van, miközben a pályázó munkáját egy tapasztalt mentor rendező segíti.

Eddig nyolc bemutató valósult meg a program keretében, melyek rendezői: Szilágyi Bálint, Valcz Péter, Cseh Judit, Lazici Noémi, Vadász Krisztina, Dézsi Fruzsina és Gerencsér Anna, Csábi Anna és Cortés Sebastián. Előadásaikban többek közt olyan kiváló színészek szerepelnek, mint Udvaros Dorottya, Földes Eszter, Tordai Teri, Horváth Lili, Nyakó Juli, Kovács Domokos, Jászberényi Gábor, Botos Éva, Grisnik Petra, Gőz István, Igó Éva vagy Zoltán Áron; a mentorok közt pedig ott voltMészáros Márta, Zsótér Sándor, Jordán Tamás, Hegedűs D. Géza és Horváth Csaba is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!