Program


Blablabla - Székesfehérvári Balett Színház - Sissi Őszi Tánchét

Blablabla - Székesfehérvári Balett Színház - Sissi Őszi Tánchét

A testek nem beszélnek mellé

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 17. vasárnap, 19:00

BoleroRavel zenéje vörösen izzik és lüktető vulkánként tör felszínre. A Bolero nagy ívű, zenei „orgazmus”, amely egyre hevülő tempóval és dinamikával, lüktetve éri el tetőfokát.
A balett francia címe: Rouge. Azaz vörös. Vörös rúzs.  A nőiség egyik szimbóluma. Libidó, vér, Nő és Férfi, élet és halál …
A zene elementáris megnyilvánulása ez a balett.
A láthatatlan válik láthatóvá.

 

Blablabla: A Blablabla egy táncnovella. Irodalmi hasonlattal élve egyfajta örkényi egyperces; olyan görbe tükör, amely megmutatja korunk emberének kommunikációs zavarait.
A humorba csomagolt, ámde elgondolkodtató táncmű lényegében egy szatirikus kortárs balett.
Nevessünk magunkon! Szórakozzunk a problémáinkon, a viszonyaink bonyolultságán! És végül egyszerűsítsük le őket.

 

Eltűnőben(részlet): A költői hangvételű táncmű az emberi kapcsolatok törékenységéről, sérülékenységéről szól.

 

Táncolják: Cristina Porres Mormeneo, Dusana Heráková, Nina Maycas Tarela, Fernando Gabriel Luis Luis, Barna Krisztián, Dávid Janík, Elisa Insalata, Liszkai Zsófia
Közreműködik: Varga Lili és Egerházi Attila
Koreográfusok: Egerházi Attila és Kristian Ole Tangen (N)

 

Az előadás hossza 50 perc.

12 éven felülieknek ajánlott.

 

English-friendly performance

 

A Székesfehérvári Balett Színházat 2018. augusztus 1-én alapította meg a város, igazgatója Egerházi Attila, Harangozó-díjas koreográfus. Tizenhárom táncművésszel és hét gyakornok közreműködésével hoznak létre táncszínházi előadásokat.

A balettszínház – mely repertoárját a kortárs balett táncnyelvére építi - egyik lényegi és elsődleges célja, hogy a táncszínház sokszínű műfaját megismertesse és megszerettesse a közönséggel.

 

Sissi Őszi Tánchét

November 16. és 24. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált a hetedik kerületben.

A program idén ismét a vidéki – miskolci, egri, dunaújvárosi és kecskeméti - táncműhelyeket állítja fókuszba, de a meghívottak közt szerepel az alig több mint egy éve alakult Székesfehérvári Balett Színház is.
Kiemelt figyelmet kapnak idén a fiatal tehetségek és az ifjú közönség megszólítása, így a programban szerepel egy tánc/színházi nevelési előadás, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium estje, a fesztivál zárásaként pedig a Közép-Európa Táncszínház érkezik az IKF, azaz Ifjú Koreográfusok Fóruma bemutatóval.

 

 

 

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!