Program


BOTTARI: Trajectory of the mind - Sunyoung Kim // Effigy/Képmás - Ladjánszki Márta - 10. Monotánc F.

BOTTARI: Trajectory of the mind - Sunyoung Kim // Effigy/Képmás - Ladjánszki Márta - 10. Monotánc F.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 28. csütörtök, 20:30

Sunyoung Kim: BOTTARI: Trajectory of the Mind (KR)

 

Ez egy olyan előadás, amely bemutatja Korea egyedülálló szépségét a koreai tradicionáis tánc modern módon történő újraértelmezésével, a „Bottari” motívumával.

A fején lévő kötegben összetett érzések rejtőznek a táncával kapcsolatban, például szerelem, szomorúság, remény és kétségbeesés. Fontosnak tartja a láthatatlan dolgokat vizualizálni, mint például az érzelmek, a lélegzet és az időt a "táncon" keresztül, és a hagyományos koreai tánc lényegét kívánja modern módon újra értelmezni.

 

It is a performance that shows the unique beauty of Korea by reinterpreting Korean traditional dance in a modern way with the motif of „Bottari“

Inside the bundle on her head are complex feelings about her dance, such as love, sadness, hope, and despair. It considers it important to visualize invisible things such as emotion, breath, and time through „dance,” and intends to reinterpret the essence of traditional Korean dance in a modern way.

 

Előadó/Performer: Moonhee Kim

Koreográfia/Choreography : Sunyoung Kim

Tánc/Dance: Moonhee Kim

 

Hossz/Duration: 20 min

 

 //

 

Ladjánszki Márta: Effigy / Képmás

 

Effigy, egész közelről nézve: képmás. Egy másik kép: másképp. Visszhangra talál bennem az etimológiai szómagyarázat, mert én is úgy gondolok az így készülő szólóra, mint egy hasonlóság, hiszen az, aki a színpadon van egy kvázi fiktív személy. Krisztiánból és belőlem táplálkozik és Krisztián testén jelenik meg, tehát hasonló hozzá, de nem ő egy az egyben.

 

Effigy, up close: portrait. Another image: different. The etymological explanation of the word resonates with me, because I also think of the solo being made in this way as a resemblance, since he who is on the stage is a quasi-fictional person. He feeds from me and from Krisztián and it appears on Krisztián's body, so he is similar to him, but he is not one in one.

 

Koncepció/rendezés: Ladjánszki Márta
Koreográfia: Ladjánszki Márta és az alkotó-/előadótársak
Táncos: Barna Krisztián
Zeneszerző/előadó: Varga Zsolt
Fény: Fogarasi Zoltán
Kosztüm: Pillangó
Asszisztens: Joó Renáta
Vizuális segítő: Kovács István
Külön köszönjük a műhelymunkában részt vevő táncosok gondolatait, mozdulatait, inspiráló jelenlétét: Dániel Attila, Györke Tímea, Mórocz Eszter, Szász Zsófia, Veres Flóra; valamint Árva László képeit a próbákról.

Hossz/Duration: 40 min

16+

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!