Program


Busa Balázs: Epreskert / Hámor József: Liza - Gangaray Artistic Program

Busa Balázs: Epreskert / Hámor József: Liza - Gangaray Artistic Program

A Gangaray Artistic Program (G.A.P.) az évad második bemutatóját két rövid darabbal folytatja, melyben a két koreográfus véletlenszerűen egy téma köré szövi gondolatait.

 

Busa Balázs: Epreskert

 

“Fekszem a tó fenekén. Fekszel a tó fenekén. Fekszik a tó fenekén. Fekszünk a tó fenekén. Fekszetek a tó fenekén. Fekszenek a tó fenekén.”

 

Hámor József: Liza

 

Cigány ballada kortárs táncszínházi nyelven, az ikonikus Ando Drom együttes tolmácsolásában

 

Állottam hosszan, hallgatag, / A fák alatt, a tó felett. / Halvány holdfény a gallyakat / Sugárba vonva reszketett. / Ködben, homályban állt a tó, / A légben néma mély igézet, / Félálmodásba ringató.

A tónak lelke megigézett.
Levél se mozdul, nesz se szól. / Hallgat a víz, szunnyad a szél. / Hullám közül, a víz alól, / A sejtelem világa kél. / A tó beszél. Én hallgatom. / S a vízbe nézek, egyre nézek. / Élek?... Nem élek?... / Álmodom?...
A tónak lelke megigézett.
Testetlenül és nesztelen / Hűvös sugalmakrajja kel, / És átszűrődik lelkemen. / A tó, a tó titkot lehel. / Átsző mindent e lehelet. / Minden titok, amerre nézek. / Nedves köd ül a táj felett.
/Sík Sándor: A tó lelke/

 

Előadás címe: Epreskert / Liza

Koreográfus: Busa Balázs / Hámor József

Zene: Ando Drom, Balogh Zsolt Noé / Gangaray Experimental Music, montázs

 

Előadják a Gangaray Artistic Program táncművészei: Lilach Helmer, Jójárt Barbara,Francesca Pesce, Aneta, Bockova, Czeitler Dorottya, Kiss Helga, Pillér Noémi, Varga Dóra, Karina Medgyaszai Bulens Bente, Kozma Zsófia, Laura Rubini Ceballos, Eva Mora, Eszter Rápolthy, Marta Jamsja, Magdalena Negowska, Justyna Lopata, Thao Hellemans, Luiza Bark,Nicolas Frédéric Christophe Van den Brande

 

Az előadás hossza 40 perc.

14 éven felülieknek ajánlott.

 

A Gangaray Dance Company komplex tehetségkutató képzésének elsődleges célja egy szakmailag elismert magyarországi és nemzetközi színvonal létrehozása. A Gangaray Artistic Program néven ismert (G.A.P.) 10 hónapos intenzív kurzus fiatal táncművészei egy professzionális táncegyüttesnek megfelelő munkában részesülnek az évad folyamán.

 

Ajánló


Esterházy Péter műveinek felhasználásával színpadra alkalmazta Nikita Milivojević