Program


exPre - Zadam Társulat

exPre - Zadam Társulat

- bemutató -
English-friendly performance

Az exPre az emberi tudat kialakulásával és működésével foglalkozik, párhuzamba állítva azt az állati létezéssel. A produkció nem az evolúció vagy teremtés kérdéskörével foglalkozik, mikor az ember tudatra ébredését tárgyalja, hanem mindezt a mesterséges intelligencia öntudatra ébredésével kívánja összevetni.

Előadók: Eller Gusztáv, Frigy Ádám, Krizsán Dániel, Bujdosó Anna, Sebestyén Tímea
Fény: Galkó Janka
Koreográfus asszisztens: Sebestyén Tímea
Koreográfus: Zambrzycki Ádám

Az előadás 50 perces.
14 éven felülieknek.

A produkció szakmai partnere a Nemzeti Táncszínház.

A Zadam Társulat 2005-ben jött létre Zambrzycki Ádám művészeti vezetésével. Előadásaikban vezető szerepet kap a képiség, a vizuális megközelítés. A megfogalmazási mód sosem korlátozódik kizárólagosan a mozgás nyelvére, integritásra törekszik a különböző előadóművészeti ágazatok között.

„Zambrzycki Ádám testalkata nem átlagos, arcberendezése nem mindennapi: ez a kortárs táncos feltűnő jelenség. Vékony, de izmos test, tar koponya, óriási szem; olyan, mint egy mesefigura. Ki tudja, talán a jóga teszi meg a Buddhista Főiskola: rendre a legellentmondásosabb szerepeket viszi mások koreográfiáiban. Mozgása cseppfolyós, ugyanakkor kemény, (…) tragikus és komikus, lírai bohóc; Buster Keaton-i figura. Jó ideig a Frenák Pál Társulat szólistája volt.” (Sisso, www.kultura.hu)

 

Ajánló


A társulat a „belső” energiáira, táncosainak kreativitására, gondolatokra építve, egymást inspirálva kísérletezett, hogy…