Program


Fallen - G.A.P. - Jubileumi Fesztivál

Fallen - G.A.P. - Jubileumi Fesztivál

G.A.P Jubileumi fesztivál
bemutató
 több

„Mennyi esés, landolás,
zuhanás a semmibe.
Mennyi újrakezdés, áhitat
a jóra, virágbontásra,
kijózanodásra.

Mennyi elveszett pillanat,
elfojtott érzés, gyáva
visszavonulás.
Mennyi kietlen út, sivatag
trópusi erdők helyett.

És mégis a zuhanás erősít, felemel.”
(Zágorec-Csuka Judit: A zuhanás)

Előadók: a G.A.P. táncművészei
Fény: Galkó Janka, Hámor József
Zene: montázs
Koreográfus: Maday Tímea Kinga, Hámor József

Az előadás időtartama 40 perc.

A Gangaray Artistic Program/G.A.P. képzésének elsődleges célja egy szakmailag elismert magyarországi és nemzetközi színvonal létrehozása. A fiatal táncosok a professzionális táncegyüttesek világába, a koreográfusok munkamódszereibe nyernek betekintést, ezzel bővítve szakmai felkészültségüket.
A Gangaray Dance Company komplex képzési és tehetségkutató programjának eredményeit demonstráló előadások az évad folyamán két alkalommal mutatkoztak be színházunkban. Az idén ötödször megrendezett háromnapos fesztiválon Maday Tímea Kinga új produkciójával jelentkezik a csapat, melyet a második napon a pályakezdő Thury Zita Hátsó ablak című előadása követ. A fesztivált a program vezető koreográfusának, Hámor Józsefnek Monoton című darabja zárja.

Maday Tímea Kinga Fülöp Viktor-ösztöndíjas, Fringe díjas táncművész-koreográfus, a Gangaray Dance Company a Gangaray Artistic Program (G.A.P.) alapító tagja és képzésvezetője. 2002-től tanult és dolgozott a P.A.R.T.S.-nál, részt vett David Hernandez, Anne Teresa De Keersmaeker a Rosas Company projektjeiben, tagja volt a Hofesh Shechter Dance Companynak. Szabadószú művészként részt vett a Cirque du Soleil, a Pataky Klári Társulat, a Közép-Európa Táncszínház, a PR-Evolution Dance Company, Anouk van Dijk és Falk Richter előadásaiban mint előadó, alkotó. Rendszeres meghívott mestere külföldi és hazai iskoláknak, kurzusoknak, többek között a brüsszeli P.A.R.T.S. Summer School-nak, a francia Balett de Lorraine együttesnek és a Magyar Táncművészeti Főiskolának.

Ajánló


színházi thriller Agatha Christie regénye nyomán - bemutató -

a Marica Produkció és a Manna Kulturális Egyesület koprodukciója