Program


Fekete zaj - Miskolci Balett - Sissi Őszi Tánchét

Fekete zaj - Miskolci Balett - Sissi Őszi Tánchét

a Miskolci Nemzeti Színház – Miskolci Balett előadása
A SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét) programja

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 18. vasárnap, 19:00

A Fekete zaj a mindannyiunkban meglévő őserőt, a rítust jelenti, azt, ahogy a világunk megtalálja a kapcsolatot a kozmosszal. A Fekete zaj érzelmek csatájáról szól, bár kétségtelen, hogy találunk benne roma-magyar ellentét is, de nem kell aktuál-társadalompolitikai hátteret adni mindehhez. A feloldás ugyanis lehetetlen. A kisebbséggel kapcsolatos problémák mindig nagyobb problémákból fakadnak, olyan emberekről van szó, akik munkanélküliek, akiknek nélkülözniük kell, akiknek nehéz az életük, akik nem képesek a problémáikkal szembesülni, hanem muszáj – ellenségeket keresnek maguknak. Ezt mutatja az a történet, melyet egy újságcikkben írtak meg: hárman elmennek a diszkóba, és megölnek egy roma embert- ez a realitás, ami egyben szürreális is. Olyan emberekről van szó, akik sem egymással, sem a világgal nem tudnak szót érteni.
A táncdráma Ditzendy Attila novellája alapján készült.
Témája, a romákkal szembeni erős diszkrimináció, éppoly aktuális ma is, mint a bemutató időpontjában.
Erőssége a társadalmi problémák bemutatása. Erősen folklorisztikus jellege miatt széles közönségréteget tud megszólítani.

A táncdráma Ditzendy Attila novellája alapján készült.

Táncolják: Bolla Dániel, Dávid Patrik, Dragos Dániel, Kocsis Andrea, Mohai Cintia, Szegedi Dezső
Díszlet, jelmez: Zeke Edit
Zene: Szegedi Dezső, montázs
Világítás: Dragos Dániel
Asszisztens: Fűzi Attila
Rendező: Novák Péter
Koreográfus: Kozma Attila

A Miskolci Nemzeti Színház Tánctagozatából 2013. április 28-án, a tánc világnapjának előestéjén alakult meg a Miskolci Balett. Klasszikus és kortárstánc táncszínházi produkciókat hoznak létre Kozma Attila művészeti vezető szakmai irányításával. Saját bemutatóival a Miskolci Balett igyekszik szerves részét képezni Miskolc kulturális életének.

SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét)
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – miskolci, egri, fóti, kecskeméti – állítja fókuszba. Fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is, valamint díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes. A rendezvénysorozatot a Gyergyószentmiklósról – Erzsébetváros egyik testvérvárosából – érkező Figura Stúdió Színház előadása zárja.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!