Program


Hatan Társulat: Történetőrző

Hatan Társulat: Történetőrző

Láttál már olyan előadást, amely szinte díszlet nélkül, csupán a színészet erejével olyan világokba visz, ami az elméd mozivásznán pereg? Szimultán látsz egy történetfolyamot, és közben a saját filmedet alkotod.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 16. kedd, 19:00

Láttál már olyan előadást, amely szinte díszlet nélkül, csupán a színészet erejével olyan világokba visz, ami az elméd mozivásznán pereg? Szimultán látsz egy történetfolyamot, és közben a saját filmedet alkotod.  
A történet maga egy esős éjszakán az Ardennek mélyére visz, ahol Martin Martinnak el kell temetnie az apját, miközben rábukkan egy kézzel írott jegyzetfüzetre. Felfedezése történelmen és kontinenseken átívelő kalandokba sodorja őt.  
Az öt kiváló színész 36 karaktert formál meg ebben a több száz évet és három kontinenst átfogó roadmovie-ban. 

„Önkéntelenül az egyik könyv után nyúltam. Találomra fellapoztam. Nem könyv volt, hanem jegyzetfüzet. Kézirat. És ekkor: beléptem a Történelembe.” 
Alexis Michalik színész, író és rendező napjaink egyik legismertebb francia színházi alkotója. A Történetőrző az első darabja, ami olyan elsöprő sikert aratott Párizsban, hogy 11 éve nem tudják levenni a műsorról. 2014-ben elnyerte a Molière-díjat a legjobb szerző, és a legjobb magánszínházi rendezés kategóriában is. Előadásainak filmforgatókönyvhöz hasonlító szövegei sodróan lendületesek, igazi jutalomjáték a színészeknek. 

Szereplők: Király Attila, Kecskés Karina, Kovalik Ági, Sipos Imre, Sipos Áron 
Dramaturg: Garajszki Margit 
Fordító és rendező: Horváth Patrícia 

HATAN Társulat produkciói olyan jelenségekre reflektálnak, melyekről többnyire hallgatni szeretnek egy társaságban, illetve amelyek elől maximum inkább kitérnek. Nem fennkölt, hanem közérthető módon kommunikál, amely után a néző nem hülyének érzi magát, hanem sokáig gondolkodhat a látottakon.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!