Program


Ki az az én? - Kiss Ági - Szorcsik Kriszta

Ki az az én? - Kiss Ági - Szorcsik Kriszta

Barboncás Társulat és a Transzformáció Alapítvány közös előadása
Csontváry Kosztka Tivadar festő és a Weöres Sándor költőzseni munkáinak innovatív, bábos-színházi életre keltésére készül Szorcsik Kriszta színésznő és Kiss Ágnes bábszínész.


 több

Játsszák: Szorcsik Kriszta, Kiss Ágnes
Animáció: Erlauer Balázs, Paksi Endre
Díszlet: Jernei János, Tóth Andrea, Kiss Attila Etele

A zentai születésű Szorcsik Kriszta 15 év társulati létformában való működés után (Újvidéki Színház – Bárka Színház) úgy határozott, hogy független alkotóként folytatja tovább, hogy önállóan valósítja meg azt, ami érdekli. 2014 óta főleg a független színházi lehetőségeket kutatja.Tudatosan keresi a kapcsolódást és az együttműködést más művészeti ágak alkotóival: zene-, tánc-, báb-, képzőművészet. Nem kötik műfaji határok, a performance-tól, a művészi produkción át a hagyományos színházig szabadon gondolkodik. A Transzformáció Alapítvány létrehozója.

Kiss Ágnes a Barboncás Társulat megalapítója. A báb érvényességét kutatja a különböző művészeti és tudományos ágak területén. Erős vizualitás és zeneiség jellemzi előadásait.
A gyerekelőadásoktól a felnőtt bábelőadásokon keresztül széles skálán mozog a repertoárja. Ők jegyzik a Barboncás Bábterápiát is.

A két színházi irányból jövő alkotó más-más attitűdöt alkalmaz, ami a színpadon egy szerves egésszé áll össze. Hogyan találkozik színész és bábos egy képzőművészeti síkban, hol metszik a vonalak egymást, hol a közös pont, az összeolvadás, a határok elmosódása?

Ajánló


3 nő 1-1 életszakaszban vagy 1 nő 3 életszakaszban? Játsszunk! Az életünkkel! Játsszuk azt, hogy előre tudjuk a sorsunkat! Mikor…

Egy pincérnő és egy szakács. Frankie és Johnny. És bár nem lehet csak azért járni valakivel, mert van egy ilyen…