Program


Szívlapát - Találkozások tehetségprogram

Szívlapát - Találkozások tehetségprogram

versszínházi előadás
 több

„Átadom a korszakot. Működik.” Adott tehát két pár papucs az előszobában. Egy nőé és egy férfié, Igó Éváé és Zoltán Ároné. Két generáció, amely kortárs verseken keresztül létezik egymás mellett és/vagy egymásért. Anya és fia. Mester és tanítvány. Aki megbékélt önmagával és aki a tükörképével vitatkozik. Aki már tudja, milyen szeretni és aki még csak tanulja. Ahogyan fiatal rendezőpáros is most keresi, miként lehet az irodalmat a napi rutin részévé tenni. Legyenek türelmesek. „Ezek az ifjak. Még érnek.”
Az idézetek Kemény István Dél című művéből származnak. A vers az előadásban is elhangzik.

Játsszák: Igó Éva és Zoltán Áron
Rendező: Dézsi Fruzsina és Gerencsér Anna
Mentor rendező: Hegedűs D. Géza.

Az előadás időtartama 70 perc, megtekintése 14 éven felülieknek javasolt.
Az előadás a Találkozások tehetség program keretében valósul meg.

Találkozások program:
2015 tavaszán indította útjára a Bethlen Téri Színház és a Manna a Találkozások programot. Az első pályázat nyomán két produkció valósult meg; 2016 áprilisában mutatták be Valcz Péter rendezésében a Mary és Max című előadást, azt követően Szilágyi Bálint állította színpadra Peter Handke Az aranjuezi szép napok című művét. A következő év pályázatának eredményeként jött létre az Egy fiú Boszniából Lazici Noémi rendezésében, majd Cseh Judit állította színpadra Pataki Éva regénye nyomán készült Nőkből is megárt… című darabot.
A 2017 tavaszán kiírt pályázat győzteseinek munkái a 2017-2018- as évad folyamán kerülnek bemutatásra; 2018 januárjában mutatták be Vadász Krisztina rendezésében a Viszontlátás című előadást, április 11-én, a költészet napján pedig egy versszínházi estre kerül sor Dézsi Fruzsina és Gerencsér Anna rendezésében.