Program


Walk on - Közép-Európa Táncszínház - Varga Csaba
2

Walk on - Közép-Európa Táncszínház - Varga Csaba

„Maradunk mindig mozgásban, mint minden / mint az élet, mind Egy – mindegy milyen szinten, / nincs fizika, nincs idő – igazából nincs semmi sem / csak én vagyok és Te, lendülünk a semmiben” Akkezdet Phiai: Hisz sztori

Egy világ születése van előkészülőben. Testet öltött az anyag, de még nem embert. Hullámokban terjeng, rója köreit, míg nem központosulva formát ölt. Léptek nyomán életre kel a Tér, amely kordában igyekszik tartani a csoportot. A tempó akár a Föld magja, lassan őröl, de minden figyelmet magával ragad. Egyszerre mikroszkopikus és univerzumba tekintő, ahogy egy végeláthatatlan fraktál mélyére tekintünk a mozgás láttán. Minden most alakul, születik és hamvad. Épp most.  

„persze hogy végtelen az űr hogy csak belül / verődik vissza elnyelődik a hang / egy hatalmas háló kifeszül felfogja ami kell / míg körötte a többi anyag / mind a mélybe zuhan” pHLaT: Persze hogy 

Előadók: Barna Krisztián, Bozsányi Liliána, Dabóczi Dávid, Gyevnár Réka, Joó Renáta, Ungi Krisztián  
Zenemadla 
FényFogarasi Zoltán 
KoreográfusVarga Csaba 

Közép-Európa Táncszínház
Progresszív. Stílusos. Kortárs. A KET Magyarország egyik leginnovatívabb tánctársulata. Egyedülálló repertoárjának darabjai aktualitásra és reflektivitásra törekszenek. A mindennapokban felmerülő problémák felvetéséhez és az arra adott válaszok megfogalmazásához a kortárs tánc változatos nyelvét választották. A KET, ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja egy adott földrajzi régióhoz való kötődést, a Kárpát-medence és régiója nemcsak a működésének fő területét, hanem az egyedi mozgásvilágot, témaválasztást is meghatározza.

Varga Csaba táncművész 1987-ben született Várpalotán. Gyerekkorában atletizált és 15 éves koráig versenyszerűen sportaerobikozott, több országos- és világbajnokságot nyert. 2005-ben kezdett el megismerkedni különböző hiphop stílusokkal, majd a kortárs tánc keltette fel érdeklődését. Először a Budapest Tánciskolában tanult, majd a Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) végzős évfolyamára nyert felvételt. Ezután Párizsban folytatta tanulmányait, ahol hiphop, house és popping órákra járt a Juste Debout School-ban és parkour edzésekre az ADD Academy-n.  
Az elmúlt tizenhárom évben dolgozott többek között Szabó Réka, Mészáros Máté, Fülöp László, Eléonore Valére-Lackhy (FR/BE), Frank Micheletti (FR), Kaori Ito (JP/BE), Hiroaki Umeda (JP), Guy Nader & Maria Campos (LB, ES), illetve Anton Lachky (BE/SK) munkáiban. Jelenleg a HODWORKS: Amber című előadásával és a Compagnie Linga (CH) repertoárdarabjaival turnézik. 
2013 óta tart workshopokat, tréningeket, ahol főként a sport és a tánc mozgástechnikai viszonyát és hasonlóságait analizálja, illetve ezek logikai összefüggéseit kutatja. Először 2016-ban a győri végzősöknek (Kiknek pontosan?) készített egy rövid vizsgaelőadást (Planeteers), majd 2017-ben a Duda Éva Társulat Neuropean című duplaestjén a From Helix to Vortex című darabját láthatta a közönség. 
Most, a Közép-Európa Táncszínház társulatával együttműködve első, egészestés alkotásának bemutatójára készül.

www.cedt.hu  

Ajánló


Egy pincérnő és egy szakács. Frankie és Johnny. És bár nem lehet csak azért járni valakivel, mert van egy ilyen…