Podujatie


Ébredés - Létra Kulturális Egyesület

Ébredés - Létra Kulturális Egyesület

zenés némajáték – egy kötélre, két alakra és számtalan tündérre

„A házak mohón ápolják kövérségüket, de ha ujjammal megérintem őket: elpukkannak. Kilyukadt alattam a föld, színné, fénnyé vált köröttem a levegő: űrben járok. Hosszú éveken át összetévesztett magammal valakit, aki nincsen; s még éveken kívül is, összetévesztettem a foghatatlant a lehetetlennel. Számtalan tündér, nem egy és nem több: ez vagyok, a többi csak látszat..."

WeöresSàndor: Örvény (rèszlet)

 

Ez az Ébredés egy olyan mesébe varázsol téged, ahol két alakról, lényed két arcáról álmodsz. Szavak nélkül beszélnek. Próbálnak felnőni ott, ahol soha nem ér véget a gyereklét. Ez az az Ébredés, amikor egy huncut mosollyal a szád szélén térsz magadhoz, mert álmod beszínezi a szürkeséget. Itt a varázslathoz nem kell más, cask egy párna, és ha túl sötét van, az égboltra saját ujjaddal rajzolsz csillagokat.

 

Cirkuszi, zenés és vizuális színházi világba repít ez a produkció. Humorral és költőiséggel tekint saját lustaságunkra, kicsinyességünkre, gyávaságunkra ugyanúgy, mint a bátorság és odaadás pillanataira. Egy történet az ember kettősségéről, mellyel próbáljuk megismerni saját magunkat a korlátok és álmok útvesztőjében.

 

Alkotók és előadók: Marofka MátyásésKulcsár Balázs

 

Zene: Victor Morató Ribera, Kovács Adrián

Zenei vezető: Kovács Adrián

Jelmez, díszlet: Szőke Zsuzsa

Fénytervèstechnika: Váradi András

Technikai munkatárs: Bakonyi Norbert

Asszisztens: Kiliti Krisztián

Produkciós vezető: Kovács Brigitta

Társrendező: Kulcsár Balázs

Rendező: Marofka Mátyás

 

Zenei felvétel, hangmérnök: Schilling Zoltán

Zenészek: Kovács Adrián, Dörnyei Szabolcs, Pénzes Stefánia, Székely Árpád

Fotók: Győri Aliz 

Vizuál, plakát: Molnár Luca

 

Az előadás hossza 60 perc.

 

Támogatók: 

Visegrad Fund, Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Sín Kulturális Központ, Divadlo Thália Színház Kassa, Artus Stúdió, Magyar Művészeti Akadémia (MMA), Stage Hive, Isztambuli Magyar Intézet